Det er helt naturligt at der er efterspørgsel efter tandlæge på afbetaling. Det er nemlig ofte dyrt at gå til tandlægen og i mange tilfælde kommer behovet for tandbehandling som et lyn fra en klar himmel. Derfor kan ekstraudgifterne også komme som en ubehagelig overraskelse.

Det er dog vigtigt, at man reagerer, når der opstår problemer med tænderne, selvom det kan være fristende at vente til økonomien er bedre – eller i håb om, at smerterne forsvinder igen. Smerter er nemlig tegn på, at der er noget galt og selvom smerten måske kan forsvinde midlertidigt vil den altid komme igen senere. Ofte med fornyet styrke.

Et lille problem kan således vokse sig større og det samme gør behovet for behandling. Du kan derfor risikere at starte med et lille behandlingsbehov til få hundrede kroner, men ende med at stort behov for tandbehandling til flere tusinde kroner, hvis du ikke reagerer i tide. Derfor vil et besøg hos din tandlæge på afbetaling i mange tilfælde være en bedre forretning på den lange bane end at se tingene an.

Sådan kommer du til tandlæge på afbetaling

Det er ikke alle tandklinikker, der tilbyder lån til tandlæge. Det er heller ikke alle tandlæger, der tilbyder finansiering af tandbehandling på samme måde. Nogle steder kan du få lov til at betale for din behandling i rater, andre steder er det en ekstern låneformidler, der står for afbetalingen.

Den eksterne virksomhed er således både den, du ansøger om lånet hos og som udbetaler pengene til din tandlæge, når din behandling er afsluttet. Du skal derfor ikke selv sørge for andet end en forhåndsgodkendelse af dit lånebeløb og du låner ikke flere penge, end din tandbehandling reelt kommer til at koste.

Det er smart, fordi du således er hurtigere færdig med at betale af på dit lån til tandlæge, så dine udgifter til tandbehandling ikke skal spøge i din økonomi i årevis. Du vælger i øvrigt selv, hvor mange måneder, du vil betale dit lån tilbage over.

Typiske lån til tandlæge

Du kan søge om finansiering af tandlæge eller tandlæge på afbetaling af flere årsager. Det er dog ofte de dyrere tandbehandlinger, der ansøges om lån til. Det drejer sig for eksempel om tandimplantater, rodbehandlinger eller hvis du mangler nogle tænder og gerne vil have dit tidligere kosmetiske udseende tilbage.

Uanset om du vil låne til tandlægen for at blive fri for smerter eller gerne vil kunne smile, som du er vant til, er der dog muligheder. Start med at kontakte din egen tandlæge eller besøg en klinik, der tilbyder tandlæge på afbetaling.