Børn fylder som regel en del i forældrenes budget. Særligt i de første år, hvor børnene vokser hurtigt og deres fysiske og mentale behov konstant ændrer sig. I den periode skal der nemlig løbende nyt tøj, nyt udstyr og nyt legetøj til, for at understøtte både barnets udvikling og vækst.

Heldigvis kan du med nogle få råd sørge for, at udgifterne holdes en smule nede. Dem får du 3 af her.

Vælg børnetøj af god kvalitet

Pris og kvalitet hænger i de fleste tilfælde sammen og det gælder også børnetøj. Køber du en jakke fra et af de større tøjbrands er der således stor sandsynlighed for at jakken kan gå i arv fra dit første barn til dit næste – eller sælges videre.

Børnetøj fra de kendte mærker er også ofte fremstillet af bedre materialer, som både holder farver og form bedre, så du ikke behøver udskifte tøjet så ofte.

Dermed bliver en lidt dyrere bluse tit en bedre forretning end 2 billige. Mærketøj til børn behøver i øvrigt ikke altid være dyrt. Tjek for eksempel udvalget på LUXKIDZ.

Køb børnetøj når der er udsalg

Udnyt butikkernes udsalg og fyld garderoben op med alt det, dit barn kommer til at vokse ud af i nærmeste fremtid. Der er særligt mange penge at spare på vinterudstyr som vinterstøvler og flyverdragter, når disse kommer på udsalg i foråret.

Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse dit barn kommer til at bruge næste vinter, så tag udgangspunkt i, at barnet fra 2-6 års alderen som regel stiger én tøjstørrelse pr. år. For fodtøjets vedkommende vokser de fleste børns fødder 2 størrelser på et år.

Skulle du alligevel ende med at have købt tøjet for stort eller småt kan det nemt sælges videre til samme pris, som du selv har givet, når vintersæsonen sætter ind. For eksempel på Reshopper eller Facebook Marketplace.

Hold øje med tilbud på basistøj

Der er ofte mængderabatter på basistøj som strømper, bodyer, undertøj, nattøj og ensfarvede bluser og leggins. Ved at udnytte disse får du frigjort nogle penge, du i stedet enten kan putte i lommen eller bruge på at købe bukser, kjoler og overtøj i en bedre kvalitet end du plejer.

Du kan også med fordel holde øje med tilbud på de mest basale beklædningsdele. Særligt undertøj og strømper som du måske alligevel smider i tørretumbleren kan du med fordel købe billigt i supermarkederne. Selv dyrt mærketøj vil nemlig blive trist at se på, når det bliver tørretumblet. Her kan du derfor sagtens købe billigt. Både fordi de inderste lag ikke ses i hverdagen og fordi du således kan skifte oftere ud for få penge.