Tingene går hurtigt i dag og med de mange muligheder for at shoppe online, bestille rejser eller købe nyt nødvendigt elektronik er større end aldrig før. Det er købekraften hos forbrugerne også, men hos de fleste mennesker står der ikke altid lige mange penge på kontoen hver måned.

Her kan kviklån være en hjælpende hånd, fordi du nemt og hurtigt får adgang til de penge, du har brug for uden at skulle oprette et lån i banken eller vente flere dage på at have pengene i hånden. Her i artiklen fortæller vi lidt om, hvad kviklån er, hvordan du tegner et og hvad der er en god ide at være opmærksom på.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et lån, der er hurtigt at optage, hvor pengene hurtigt er på din konto og hvor det er tanken, at det hurtigt bliver betalt ud. Nogle steder kan du låne fra blot 100 kroner og andre steder helt op til 500.000 kroner.

Der findes mange forskellige udbydere og betingelserne hos de enkelte varierer en smule. Du kan finde en oversigt på kviklanet.dk og dermed danne dig et overblik.

Du finder både kviklån der kan klares på få minutter, hvilket som regel er tilfældet ved mindre beløb, og kviklån der har et par dages behandlingstid – hvilket som oftest er tilfældet ved store lånebeløb. Enkelte udbydere at kviklån tilbyder også lån trods RKI.

Hvad skal man være opmærksom på?

Når du skal vælge kviklån er det en god ide at sætte dig ind i betingelserne hos den enkelte udbyder. Særligt den såkaldte ÅOP er vigtig at være opmærksom på. ÅOP er en forkortelse for “Årlig Omkostning i Procent” og fortæller dig, hvor meget lånet reelt koster om året – i procentvis angivelse af din samlede gæld.

Mange udbydere tilbyder lave renter, men det er langtfra sikkert at lånet med den laveste rente er det billigste lån. De fleste lån er nemlig også pålagt stiftelsesomkostninger og i nogle tilfælde løbende opkrævningsgebyrer, og dette kan være altafgørende for den samlede pris på dit kviklån.

Når du sammenligner kviklån er ÅOP således et godt pejlemærke for, om lånet er det billigste i længden.

Sørg også for at tjekke dit budget for, om du har mulighed for at betale dine afdrag til tiden. Der hvor et kviklån kan blive en dyr og træls oplevelse er nemlig i de tilfælde, hvor du ikke har råd til at betale tilbage, hvormed lånebeløbet vokser på grund af renter. Har du derimod råd kan et kviklån derimod være netop det, du har brug for her og nu.