Hvis du vil undgå de økonomiske fælder, bør du ikke købe mere end du har råd til. Det er dejligt nemt at bruge penge i dag, med alle de betalingsløsninger der findes. Mobile Pay og dankort er blevet et hit, derved er det også nemt at bruge penge – penge du måske slet ikke har når det kommer til stykket. Hvis din økonomi er ved at stikke af, kan det være en fordel at skifte kort. Hvis du i dag anvender et dankort, kan det være en fordel at skifte til visa debit kort. Samme betalingsglæde, uden mulighed for overtræk på kontoen.

Spar op til det du gerne vil have

Det kan være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man ikke har den store lønudbetaling. Men alt kan lade sig gøre. Det kan være en fordel at have et ugebudget til mad og diverse i hjemmet. Når regninger og de faste udgifter er betalt, kan man regne ud hvor mange penge der er tilbage på kontoen. Sæt ugebudgettet lavt, så der kan komme penge på opsparingskontoen. På denne måde har du mulighed for at spare op til det du gerne vil have.

Opsparingen stiger

Når opsparingskontoen stiger, kan der blive råd til ferier og udenlandsrejser. Hvis man gerne vil opleve verden, kan man sagtens komme på billige rejser. Spar penge på din næste rejse, så har du mulighed for at rejse flere gange om året. Man kan finde gode og billige afbudsrejser med all inklusive. På denne måde får du fly, hotel og mad på hele ferien.

Hvis du vil have mere end rejser

Hvis du er husejer, kan det være du drømmer om nyt køkken, badeværelse eller maling på væggene. Ved ikke at bruge hele ugebudgettet på sjov, fis og ballade, kan dette indenfor en overskuelig tid blive realistisk. Man kan sagtens leve billigt og få ordentligt mad på bordet og tøj på kroppen. Er man typen der ikke er helt så god til økonomi, kan det være en fordel at få hjælp fra sin bankrådgiver. En bankrådgiver kan med fordel hjælpe med at sætte din økonomi i bokse. Dette kan også give dig den økonomiske frihed du drømmer om. Flere får lavet ekstra kontoer som:

  • Budgetkonto
  • Opsparingskonto
  • Bilreparationskonto
  • Gavekonto

Ved at have kontoerne i bokse, er der altid penge til det du skal bruge dem til.