Det er kendt for de fleste forældre at det at få en baby ikke just er billigt. For kommende forældre er det en realitet der er ved at gå op for en. Uanset om du har prøvet det før eller det er første gang, så kan det være svært at få babybudgettet til at hænge sammen. Her få du nogle gode råd til at løse dette.

#1 Planlægning – ingen uforudsete udgifter

Det første råd er planlægning! Lav en liste over alt hvad du skal have købt af babyudstyr fra start af, samt en liste over nye løbende udgifter du får ved at have en baby – her vil det nok især være udgifter til personlig pleje (bleer, vaskeklude, creme, sæbe osv.). Når du har lavet denne liste ved du hvad du skal have og kan derfor finde ud af hvad det koster. Det betyder at der i sidste ende vil være langt færre overraskelse i budgettet.

Det kan godt være en uoverskuelig opgave, og svær opgave, at finde på alle de ting man skal have købt, da noget af det er ting man vil opdage som graviditeten skrider frem. Brug derfor nettet til at søge efter “baby huskelister”, dem er der masser af og de indeholder stort set en komplet liste, så du ikke skal starte fra scratch.

#2 Et utal muligheder for at spare penge

Nu ved du som sagt hvad du skal bruge penge på, så nu gælder det om ikke bare at gå i gang med at købe alt  på en gang. Udnyt nogle af de mange muligheder der er for at spare penge. Det kan tilbudsshopping, og her snakker vi især på årets store tilbudsdage, det kan være bestilling af gratis babypakker og det kan være gør-det-selv løsninger på fx mad til baby el. sy tøj til baby. Der er ret så mange muligheder for at spare penge.

Jeg vil ikke lave en fuld liste over det her, da det i højere grad handler om dit generelle babybudget, så hvordan du spare penge på babyudstyr kan du læse om her.

#3 Arv af familien

Hvis du har familie har du også mulighed for at arve brugte babyting. Jo bredere end familie du har, jo mere kan du højst sandsynlig arve. Det der spare dig for mest i babybudgettet er nok tøj, så spørg om ikke du kan få el. købe billigt af familiemedlemmer. Det kan være alt fra søskende til kusiner og fætre, ja sågar dine forældre kan have noget liggende fra du var lille. Her er virkelig penge at spare i budgettet og du spare også miljøet ved at genbruge.

Det samme gælder selvfølgelig med legetøj, barnevogn, tremmeseng og hvad du ellers kan komme i tanker om. Der er stor sandsynlighed for at der står et eller andet, i en eller anden familiemedlems kælder, som du kan arve ganske gratis eller om ikke andet billigt.

Disse 3 råd skaber forhåbentligt lidt ekstra luft i babybudgettet og gør så du får styr på det og der ingen ubehagelige overraskelser dukker op.